Bemutatjuk Molnár Enikőt a Maminbaba Anyukáját, akinek további két gyermeke van, Áron, aki pszichológushallgató és Boróka, aki ősszel kezdte az iskolát.
Szociálpedagógus és a Külkereskedelmi Főiskola nemzetközi marketing szakát is elvégezte majd ügyfélszolgálati területen dolgozott kislánya születéséig. Anti fitt kismamaként csupán néha otthon táncolgatott és hordozott, míg egy nap a két éves Borka kérte, hogy vegye fel hordozóban és csinálják együtt. Ami persze nem volt egyszerű, de ez a sarkallta Enikőt, hogy kidolgozzon egy olyan mozgásformát, amely ma már szinte mindenhol elérhető az országban s oly sok Anyukának szerez életre szóló élményt, ad bátorítást, erőt és nem utolsó sorban állóképességet a mindennapokhoz. Mi, oktatók így látjuk a Maminbaba életérzést, és Enikőt…Szepesházy Dóri:
Amikor találkoztam a Maminbabával, nem is gondoltam, hogy mennyi élményben lesz részem általa. Az első óra után elhatároztam, hogy oktató leszek, és ezt soha nem fogom megbánni. Enikő közvetlensége meghatározó volt mindig is, de a legfontosabb dolog, amit tőle kaptam, a hit. A hit, hogy bármire képes vagyok, és hogy soha nem késő változtatni, és tenni azért, amiben igazán hiszel.

Kimpián-Partali Nikoletta:
A Maminbabával nemcsak a hordozást, hanem egy olyan szuper sportágat ismerhettem meg, amely közben végig a babámmal lehetek, és ez számomra a legfontosabb! S most, hogy Maminbaba oktató lettem, olyan jó, hogy én is átadhatom mindazt a csodálatos élményt a többi anyukának, amit nekem nyújtott! Köszönöm Enikő, hogy kitaláltad ezt az újfajta mozgásformát, és ezáltal sok-sok anyuka is megtapasztalhatja ezt a csodálatos élményt! A baba és én is ugyanúgy élvezünk minden órát, mint az elsőt!

Bellér Szilvia:
A Maminbaba sokat adott és ad nap mint nap. Életem meghatározó élménye volt, hogy második kisfiammal végezhettem el a képzést és vele együtt tarthattam órákat. A gyerekeinkkel együtt mozogni nagyszerű kikapcsolódás, feltöltődés minden anyukának. Köszönöm, hogy része lehetek ennek az életérzésnek.

Cserba Beáta:
Köszönöm, hogy esélyt adtál rá, hogy gyermektelenül is elvégezhessem a Maminbaba képzést. Tudatosan szerettem volna felkészíteni magam az anyaságra, melynek első lépése volt a Maminbaba képzés. Imádom a Maminbabát, szeretem a csapatom, és mindig hálás leszek neked, hogy bekerülhettem az oktatók közé. További, hasonló sikereket kívánok.

Mokos Mariann:
Annó sokáig nézegettem a hirdetést az oktatóképzésről, nagyon szerettem volna menni vártam, hogy mikor indul végre. Pont azt kaptam, kapom a Maminbabától, amit vártam, anyukákkal, babákkal foglalkozhatok, jól érzem magam és pénzt is keresek! Köszönöm, hogy kitaláltad, köszönöm, hogy megtanítottad, köszönöm a lehetőséget!

Fodorné Érsek Kitti:
Ha nem találkozom Enikővel és a Maminbabával, valószínűleg hónapokig zsíros hajjal és melegítőben tengődtem volna a négy fal között céltalanul (esetleg játszótérről játszótérre járva a kislányommal), nem lettek volna sorstárs ismerőseim, és idejekorán visszamentem volna dolgozni. De mivel találkoztam vele, mindennap kivirulok, sok-sok anyukával barátkozom, gondtalanul építhetem a táncos csapatomat lelkifurdalás nélkül, és végső soron mindennek a lányom látja a legnagyobb hasznát. No meg a születendő testvérei...

Varga Eszter:
Enikő megmutatta nekem igenis lehet anyaként önmegvalósítani, sőt álmot megvalósítani, váltani és olyat csinálni, amit azelőtt soha, még csak nem is mertem volna. Táncolni színpadon, fitness órákat tartani úgy, hogy közben a babám a hátamon hangosan kacag azon, hogy hagyom el a komfortzónámat. Köszönöm!

Dévényi Krisztina:
Enikő és a Maminbaba megváltoztatta az életem, rengeteget tanultam, nagyszerű embereket ismerhettem meg és átsegített életem eddigi legnehezebb szakaszán. Elképzelni sem tudom, hol lennék nélküle, de az biztos, most már Maminbaba függő vagyok!

Fityó Marianna:
Egy éve találkoztam a Maminbabával, ez volt az a mozgásforma amire azt mondtam, hogy kilépek a lakásból! 2 éve laktunk itt egy ismerősöm se volt, nem jártam sehova (ovi-haza majd suli-haza) mára viszont rengeteg ismerős és barát vesz körül, többségében Maminbabások és a lényeg: ÚJRA ÉLEK! Köszönöm Enikő hogy kitaláltad, imádjuk!

Bajzátné Winkler Niké:
Enikőben azt az embert találtam meg, aki bebizonyította, hogy lehet csapatot vezetni üzletasszonynak lenni és közben EMBERNEK maradni. Tanulásvágya, rugalmassága és az ereje példaértékű számomra.

Tóthné Anita:
Enikő biztatott és bátorított, hogy merjünk belevágni, ne féljünk és legyünk erősek. Olyat tanított nekünk, aminek a Nagybetűs Életben is hasznát tudjuk venni. Imádom a Maminbaba minden percét. Bárcsak hamarabb ismertem volna meg.

Tonkó Csilla:
Enikő és a Maminbaba által újra visszakaptam a testem és edzői mivoltomat, amit szülés után másként nem tudtam volna érvényesíteni! Imádom az egészet! Köszönöm, hogy tagja lehetek ennek a remek kis csapatnak!

Atkári Márti:
Amit a Maminbabától és Tőled kaptam, a legfontosabb nőiességet az anyaság mellett, szexis csípőmozgást, egyenes tartást, jó állóképességet, most mínusz kilókat, meg hogy dolgoztassam az agyamat az órák szervezésével. Csatlakozva a többiekhez nagyon szeretem a Maminbabát és oktatónak lenni. Egyszóval bírlak Enikő!

Ardai Timi:
Szülés után gyerekkel is öröm mozogni. Köszi Enikő, hogy kitaláltad nekünk édesanyáknak a Maminbabát. Mindemellett egy klassz közösséghez tartozom és piciben én is egy kis közösséget alkottam. Imádom!

Székely Kinga:
Régi nagy álmom volt, hogy a tánc, a sport, a hobbim mellett egyben a “munkám” is legyen. Gondolni se mertem volna, hogy ez az álom életem legszebb időszakában - amikor kisbabám születik - válik valóra! Visszakaptam a tánc iránti szenvedélyemet, megszabadultam sok felesleges kilótól, és azzal, hogy anyukák mozgásáért felelek, újra fontosnak érzem magam a társadalomban! Imádom a Maminbabát, köszönöm Enikő, hogy megálmodtad, megvalósítottad és hogy én is a részese lehetek!

Nyőgéri-Goócz Gabi:
Amikor elmentem az első Maminbaba órára, tudtam, hogy nekem találtad ki és, hogy valami olyan részese lehetek, ha oktatóvá is válok, amire régóta vágytam, kerestem. Ez a keresés nem volt tudatos, de így egyszerre minden világossá vált, miből is volt hiányom. Nagyon szeretem, életem egyik legjobb döntése volt.

Szabó Ági:
Nagyon sok (önbizalomhiányos) kérdés után utolsó nap jelentkeztem a tanfolyamra. Se latinos, se táncos előélet, csak egy mozgásra és társaságra vágyó anyuka. Mozgásnál és társaságnál jóval többet kaptam. Enikő személyében egy erős, magabiztos, természetes, "Maminbabás anyukánkra" találtam. Korábbi optimizmusomat, lelkesedésemet Enikőnek köszönhetően sikerült újra előhozni. A Maminbaba által pluszban egy önismereti utazást kaptam, mely nem csak az alakot formázza, hanem a gondolatokat is megmozgatja, új lehetőségek, régi megvalósításra váró álmok felé irányít.

Kovalik Évi:
A Maminbaba által megszerettem a táncot, pedig sosem volt az erősségem. A tánc által megtanultam, hogy nem szabad az első lépéseknél feladni, hisz ami kezdetben úgy tűnik, hogy nem megy, az lehet, hogy egy idő után a kedvencünkké válik. Köszönöm Enikő, hogy hittél bennem, ugyanezzel a hittel támogatom én is az anyukákat!

Orvos Kata:
Hálásan köszönjük a pozitív energiád, hogy ebben az energiavámpír világban csak adsz, és nem elveszel.

Kovács Anikó:
Ha nem találkoztam volna a Maminbabával és Enikővel, valószínűleg idén már besavanyodtam volna, mint az uborka. Teljesen megváltoztatott, pozitív irányba terelt. Kaptam jókedvet, táncot, lehetőséget sok mindenre, egy fantasztikus közösséget, ahova tartozom, sok új ismerőst, jobb közérzetet, karcsúbb alakot, vidámabb hétköznapokat, és még sorolhatnám. Mindent megkaptam, amire épp akkor szükségem volt, később azonban rájöttem, hogy ennél sokkal többet, hisz semmi sincs még befejezve. Örülök, hogy a második kisbabám már teljes mértékben maminbaba lesz, de nagyon örülök, hogy az első csemetém is jócskán kivehette a részét a "jóból". Enikőben pedig egy fantasztikus személyt ismerhettem meg, aki visszaadta a hitem az emberekbe, amit kicsit kezdtem elveszíteni. Fantasztikus, amit csinál, és nagyon kemény meló is egyben, minden elismerésem és tiszteletem az övé. Jó, hogy vagy nekünk, Enikő!

Czinkóczi-Dori Szilvi:
Enikő a Maminbabával és a Maminbabás életérzéssel olyat alkotott, ami kisbabás Anyukák körében "hiánycikk" volt. Mindamellett, hogy mi Anyukák táncolunk, mozgunk, csinosodunk, egy közösség aktív részesei is leszünk és a babáink már kis korban ismerkedhetnek kortársaikkal. Enikő nem csak megalkotta, hanem folyamatosan szívvel, lélekkel, szakemberek gondos bevonásával fejleszti a Maminbabát, példaértékű amit megalkotott és csinál nap mint nap. Hálás vagyok, hogy méltónak tartott arra, hogy képviseljem a Maminbabát és oktató lehessek, KÖSZÖNÖM!

Gerendai Zsuzsi:
Enikő példakép előttem, példát mutat töretlen hitből, határozott, kitartó, szervezett munkából, akaraterőből, tudatosságból. Ilyen női példakép, aki ezekben utat mutatott volna nekem, ez idáig nem volt! Bámulattal figyelem az energiáját, a lelkesedését, az emberiességét, ami kifogyhatatlan, a szeretetét és figyelmét, ami körülvesz mindannyiunkat!

Csomós Patrícia:
Enikő és a Maminbaba számomra megmutatta, hogy az anyaság nem csak lemondásokkal jár, hanem akár a javadra is fordíthatod ezt az időszakot. Kibontakozhatsz, karriert építhetsz, azt csinálhatod, amit igazán szeretsz. Köszönöm!

Szabó Rita Zsuzsa:
A Maminbaba az első olyan mozgásforma, amit kitartóan csinálok. Közelebb hozott a hordozáshoz, a kötődő neveléshez. Maminbabás anyukának lenni is egy remek csapat érzését adta, de mint oktató a helyi kis közösséget vezetni rengeteg magabiztosságot ad. Emiatt hálás vagyok Enikőnek. Példaértékű, hogy helyt tud állni, mint anya, mint üzletasszony, mint csapatvezető.

Gyarmati Lilla:
A véletlenek csodás összjátéka kellett hozzá - és a te bátorításod, már akkor, ismeretlenül is -, hogy három éve vegyek egy nagy levegőt és belevágjak egy új életformába, mint Maminbaba oktató. Utólag már jobban látom: ez hozott ki a gyermekágyi depresszióból, ez segített újratájolni gyerekes önmagam, új barátokat találni a hirtelen eltűntek helyett, és nem csak a magam, de a környék tucatnyi anyukája számára is egy olyan szociális hálót kialakítani, amiben barátként számíthatunk egymásra, megoszthatjuk gondjainkat és együtt örülünk például egy-egy átaludt éjszakának. A Maminbabával indult és formálódott az új életem, magamra találtam és ő is rám: köszönöm, hogy kitaláltad, fejleszted, minden nap dolgozol rajta, csapatot építesz nem csak a jó szóra vágyó anyukákból, hanem a magukért és közösségükért tenni vágyó oktató-anyukákból is. Tapasztalom a saját életemen, a hozzám járó maminbabás anyukákén, és országszerte is ezt hallom vissza: a Maminbaba sokat adott, megváltoztatott, feldobott, megmozgatott, lefogyasztott, életörömmel töltött fel, barátokat adott, segített. Aki pedig mindennek forrása, az joggal lehet büszke magára és a munkájára, mert JÓT tett, tesz. Köszönjük!

Kálmán Erika:
A Maminbaba megálmodott engem. Velem együtt másokat is. Tánc, mozgás, fogyás, hordozás, babás program, kikapcsolódás, töltekezés, minőségi idő, mindez egyben, és még sok más. A felsorolást együtt folytathatnánk, hiszen mindenki megéli a saját valójában. Hálás vagyok ezekért az élményekért, a tapasztalatokért, az örömökért. Köszönöm!

Székelyhidi Katalin:
Engem a Maminbaba hozott még közelebb a hordozáshoz, ami a második fiamnál életmentőnek bizonyult. Sőt, a terhességi rosszulléteimen is csak ez tudott igazán enyhíteni. Az én kicsi fiam elég rossz alvó, de a Maminbaba még sosem hagyott cserben...ha már semmi nem használ, most is csak a hátamra kötöm a törpét, zene bekapcs és táncolunk - ez megnyugtatja, és már a 2.-3. számnál tuti alszik. Nem is tudom, hogy bírnám nélküle...

Tóth Ágnes Klaudia:
Enikő segítségével találtam újra magamra szülés után, hiszen volt hova kimozdulni, volt kikkel találkozni, megbeszélni az örömeinket, nehézségeinket, töltődni, mozogni, fogyni… Nagyon nagy dolog, amit létrehoztál Enikő, köszönöm! Ahogy azt is, hogy nyitott vagy a folyamatos továbbképzésre, és a friss tudást számunkra is elérhetővé teszed, hogy így együtt egy folyamatosan fejlődő csapat lehessünk, így segítve, boldoggá téve egyre több anya-baba párost, családot!

Molnár Aliz:
Soma baba még a pocakban csücsült, amikor az interneten rátaláltam az oktató képzésre, azonnal tudtam, hogy ezt nekem találták ki. Gyermekkorom óta versenytáncolok, az én életem a tánc, imádom tanítani is. A Maminbabával lehetővé vált, hogy nem kell lemondanom a táncolásról, a tanításról, s arról sem, hogy a kisfiammal legyek. Ezt mind egyszerre csinálhatom. Sőt megoszthatom Vele, mindazt, amit a tánc jelent nekem. Egy egészséges és boldog várandóssághoz is hozzájárult. Ezt mind köszönöm Enikő!

Kovácsné Magyar Boróka:
Enikő a Maminbaba által még színesebbé tette az anyai mindennapjaimat. Az anyasággal, mintha egy új klubba léptem volna be, melynek tagságát az elejétől kezdve nagyon élvezem, a Maminbaba pedig lehetőséget adott ebben annak a szakasznak a meghosszabbítására, amit a már 2 évessé lett táncos lábú lányommal együtt tölthetek. Enikő egy olyan csapatot vezet, ahol a rivalizálás helyett egymás segítése az érték, ahol folyamatos a tanulás, és ahol a pezsdítő ritmusok adta energia mellett elmerülhetek a hordozás, a sport, testi-lelki egészség, anya-baba lélek kimeríthetetlen tárházában. Köszönöm, hogy ide tartozhatok!

Oláh-Berezvai Ági:
Több mint három éve találtam rá a Maminbabára és ismertem meg Enikőt. Hogy mit adott eddig ez a három év? Sok örömöt, igaz és mély barátságokat, jó hangulatot, több lábon állást, önfeledt táncolást, és olyan örök élményeket, amit már Anyukaként élhettem át a kisfiammal. Köszönöm Enikő!

Dávid Tímea:
A Maminbaba és a megismert oktatók, anyucik mind hatalmas erőt, energiát adnak nekem minden nap a sikerekkel, kreativitásukkal, szuper ötletekkel! Köszönöm, hogy részese lehetek ennek a csapatnak, és hogy Enikő így együtt tart minket! Sajnálom, hogy csak most a második kisfiamnál találtam rátok, de sohase késő!

Keresztes Eleonóra:
Életre szóló példa, amit és ahogy csinálsz. Elérhető közelségbe hoztad az a csodát számomra, hogy megéri az ötletünkért küzdeni és hűnek maradni ahhoz. Szeretem a táncot, szeretem az Anyukákat, szeretem a Maminbaba szellemiségét és azt a finom határozottságot, ami általad áthatja ezt a sportot. Ebből rengeteg Anyuka táplálkozik országszerte. És imádom, hogy képes vagy "basszus"-sal kezdeni egy levelet, aminek 50 körüli címzettje van.

Miklós Angéla:
Egy nehéz időszak után, szinte véletlenül találkoztam a Maminbabával. A mozgás addig is része volt az életemnek, de a táncos Maminbabával egy új fejezet kezdődött el. Különösen örülök, hogy a hordozás és kötődő nevelés terén sok új ismeretet szereztem, és sok olyan embert is megismertem, akiktől valamit tanulhatok. Enikő, csodásan vezeted az egyre bővülő oktató csapatodat. Az állandó fejlődni vágyás, a tudás keresése és átadása, a pozitív és emberséges hozzáállásod, a kitartásod és erőd segít, és segítsen ebben továbbra is!

Horváth-Tokaji Hajnalka:
Fantasztikus dolognak tartom, hogy egyedül létrehoztad a Maminbabát és egyengeted az útját, amivel példa értékű vagy nem csak nekünk, hanem sok más nőnek, anyának. Megtisztelő, hogy a Maminbaba részévé válhatok.

Szalontai Vanda:
Mikor két éve egy fotót láttam a Maminbabáról, rögtön tudtam, hogy ez nekem való! Imádok táncolni, második gyerekem hordoztam akkor és hát sport! Fel is vettem Enikővel a kapcsolatot, de sajnos a tanulmányaim miatt csak fél evvel később lettem oktató Imádom ezt csinálni! Szerintem minden oktató és rendszeresen Maminbabázó anyuka kivirágzik tőle. Ez kell egy anyuka lelkének! Anyaként is megtaláltam a helyem, lelkiismeret furdalás nélkül "dolgozom"! Köszönöm Neked Enikő, hogy kitaláltad a Maminbabát! Szebbé, könnyebbé, vidámmá teszed rengeteg Édesanya mindennapjait! És mindez meg csinosít és egészségesebbé is tesz mindenkit nem csak fizikailag, hanem lelkileg is! Köszönet érte es ölelés!

Maszlag Niki:
Én csak egy sportot kerestem, amit a gyermekemmel együtt csinálhatok. Így bukkantam a Maminbabára a neten. Később pedig szembe jött a lehetőség, hogy oktató legyek. Gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal. Meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem csak egy sport a sok közül, hanem annál sokkal több: ez egy életforma. Nagy megdöbbenéssel konstatáltam, ahogy a lányommal együtt "beszippantott" a Maminbabás lét. Ez egy fogalom, életforma valóban. Sokkal többet nyújt annál, mint amit az ember lánya gondol elsőre. Köszönöm, hogy ide tartozhatom!

Nagy Georgina:
Enikőt szinte a Maminbaba kezdetétől ismerem. Bő egy év után lettem oktató, addig anyukaként élvezhettem a Maminbabát. Sok vidám órát és nagyszerű közös fellépést köszönhetek Enikőnek. Kisfiamnak pedig szintén meghatározó élmény maradt az életében az elmúlt három Maminbabás év, a tánc, a mozgás szeretete.

Balogh Zita:
Enikő megmutatta, hogy lehet nagyot álmodni. Visszaadta a hitet, hogy igenis létezik, igenis van ilyen. Megálmodni és megvalósítani! A Maminbaba segít elfogadóbbá és megértőbbé válnom az Anyukák által. A mozgás öröme pedig felbecsülhetetlen.

Molnár-Sydorkó Andrea:
Én köszönöm ezt a mozgásformát, ami egyszerre szórakoztat, megmozgat, és közben a gyermekeinkkel lehetünk.

Tószögi Letti:
Kulcsot és útravalót kaptam Enikőtől. Kulcsot, ami ajtót nyitott az addigi komfortzónámon túlra, és útravalót, ami nem csak a Maminbaba órákon, hanem az élet megannyi területén segítségemre szolgál. Mindezek eredménye a sok új barát, a visszatalálás a tánchoz, a jó hangulatú Maminbaba órák, az egyre-egyre serkenő önbizalom és a feledhetetlen esti táncos mókázások a kis Soma vezényletével. Mindannyiunk élete egy kicsit új irányt vett… Köszönet érte, Enikő!

Amzulescu Melánia:
Egy régi álmom kapuján léphettem be Enikő segítségével. Felejthetetlen és élménydús időszakot köszönhetek a Maminbabának az otthonülős-mackó gatyás korszak helyett. Egyszerűen hálás vagyok! Boldog Karácsonyt!

Szerkesztette: Varga Eszter