A mama-, és bababőr természetes ápolása 1. rész

2016-02-22 21:02:52

Várandósság alatt testünk jelentősen átalakul, a hormonális változásoknak köszönhetően például a szövetek lazábbak lesznek, vagy a verejtékmirigy működés fokozódik és a faggyúmirigy működés csökken. Szerencsés esetben a bőr letisztul és ragyogó,üde lesz,de ekkor is érdemes odafigyelni a helyes ápolásra, a megfelelő víz és zsírtartalmú készítményeket használni. Mivel a bőrön keresztül felszívódó anyagok bekerülnek a vérkeringésbe is a babavárás idején még fontosabb körültekintően megválasztani testápoló termékeinket, hogy azok a lehető legtermészetesebb anyagokból készüljenek.

Mire ügyeljünk várandósan?

  • A bőr megfelelő vízháztartásának megtartása érdekében nagyobb hangsúlyt kell fektetni hidratálásra,melyet kozmetikai kezeléssel, otthoni ápolással és a megfelelő mennyiségű folyadék(minimum 2,5 l/nap ) elfogyasztásával érhetünk el.
  • Esetenként barna májfoltok jelenhetnek meg az arcon, melyek szülés után eltűnnek, ezért nem ajánlott fehéríteni vagy hámlasztani, azonban használhatunk fényvédő hidratáló krémet (a természetes fényvédelemről a cikk további részében olvashatsz), de a vadrózsa és inkamogyoró olaj is nanyon jó hatással van a bőr elszíneződéseire.
  • Különös figyelmet érdemes fordítani a testápolásra, hogy minél tovább feszes és rugalmas maradjon a bőrünk a kritikus területeken is. A második trimesztertől ajánlott elkezdeni a megelőző kezeléseket a hason,mellen,felső combokon és a csípőn. Óriási a választék ilyen készítményekből, de könnyen elkészíthetjük magunk is pocakolajunkat.

Hozzávalók:

  • 15ml szőlőmagolaj
  • 5 ml jojobaolaj
  • 6 csepp levendula illó
  • 4 csepp ylang-ylang illó

Elkészítés :Megfelelő üvegbe beleöntjük és belecsepegtetjük az illókat, kicsit összerázzuk és kész is! (Forrás: lukreciakencei.hu)

A terhességi csíkok(striák) megjelenését genetikai adottságunk határozza meg, de bőrünk rugalmasságáért és az esetlegesen megjelenő csíkok gyorsabb regenerálódásáért tehetünk a fent említett módon.

Ardai Tímea, kozmetikus,  Maminbaba Timi 

Varga Eszter, Galgaszappany bio-, és natúrkozmetikumokMaminbaba Eszterre

Kovalik Évi, Maminbaba Dabason és környékén - Évivel  

Cikkünk elsősorban saját tapasztalatokra épül, nem tudományos értekezés de azért 50-nél is több Maminbaba oktató csak nem  téved ;-)

 

vissza a blogokhoz