Húsvéti csináld magad dekoráció kicsikkel

2016-03-23 21:03:27

Gyermekkoromban édesanyám nagyon komolyan vette ünnepek előtt a lakás díszítését és, hogy együtt hangolódjunk. Ez máig szép emlék, s hiányzott is jó pár évig felnőtt életemből. Inkább menekültem a locsolók elől, mintsem különféle technikákkal csodás tojásokat fessek nekik. Igen ám, de édesanya lettem én is, és 2,5 éves kislányommal már egész sokféle dolgot lehet csinálni, a lakás teljes leamortizálása nélkül (azt már korábban elintézte :-) ) sőt igényli is hogy, csináljunk nyuszit! Hát csináljunk...

Könnyű dolgom volt, millió ötlet található az interneten a végtelenül egyszerűtől a művészi kivitelezésű húsvéti lakásdekorációkig. A Pinteresten beütöttem a keresőbe, hogy DIY (csináld magad) easter bunny (húsvéti nyuszi) és aszerint, hogy mi volt itthon, választottunk néhány tetszetős dolgot.

Elsőként parafadugó nyuszi készült, amit egyszerű temperával fehérre festettünk együtt. Míg száradtak, színes papírból kis füleket vágtam. Rozi ragasztóstifttel jól bekente mindenhol és mindenét, de legalább jól tart – gondoltam – persze annyira örült a művének, hogy a nyúl hamar elhagyta füleit a nagy játékban. Viszont újabb 10 perc elfoglaltságot jelentett visszaragasztani. :-) Mikor harmadszor is visszaerősítettük tapsira hallószerveit, gyorsan rajzoltam rá filccel orrot, szemet.

Nyuszis ceruzatartót is készítettünk növényi tejes tetrapack dobozból, ami mindig van a háznál,  sose dobom ki, mert szappan öntésre is használom. Kiöblítve várják tehát újrahasznosításukat. Levágtam hát a tetejét két méretben, és szintén csemetém segítségével összeragasztóztunk mindent a környéken. :-) Színes csomagolópapírral, de akár újságból kivágott mintákkal is díszíthetjük. Mi tortapapírral csipkés ruhát és füleket is adtunk a nyuszinknak, aki filccel rajzolt arccal lett csak igazán vidám!

Húsvéti üdvözlőlapunk úgy készült, hogy mindenféle maradék színes papírból csíkokat vágtunk, amit Rozi az előre jól beragasztózott kartonra önállóan ragasztgatott fel, miközben én egy másik kartonlapra egy tojás formát szerkesztettem, kivágtam és művészi összevisszaságban elhelyezett papírcsíkos részre erősítettem. Készen is lett a helyes kis kártya, amit egy szív alakú lyukasztóval tettünk felejthetetlenné.

Jah, és ráadásként festettünk pár kavicsot, amin gyermekem töréskár nélkül gyakorolhatja a tojás mintázását filctollal. Húsvét vasárnapján pedig jól elrejtjük a fűben, ő pedig megtalálhatja majd kis kincsvadász térképével, és beválthatja valami finomságra.

Jó készülődést, kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk minden Maminbaba oktatónk nevében!

 

Varga Eszter, Maminbaba oktató

Maminbaba Eszterrel

vissza a blogokhoz