HelloBaby! - Maminbaba sikertörténet

2017-03-16 17:03:49

A Maminbaba – Hordozós latin fitness ötletét a kislányom adta. A várandósság alatt felszedett kilók a két évig tartó szoptatás ellenére sem akartak leolvadni rólam, ezért elkezdtem járni egy táncos mozgásformára, amit nagyon szerettem és néha otthon is gyakoroltam.

Ez nagyon tetszett az akkor két éves kislányomnak és lelkesen hozta a babahordozót, hogy vele táncoljak. Megpróbáltam, de gyerekkel a hátamon nem lehetett úgy mozogni, hogy mindkettőnknek jó lett volna. Így aztán kialakítottam egy olyan mozgásformát, ami a mamának és a babának is biztonságos és kellemes. Úgy éreztem, hogy ez megoldás lehet a többi anyukának is, akik a gyermekükkel együtt szeretnének tenni a saját egészségükért. Belevágtam. Elkezdtem Maminbaba órákat tartani.    

Egyre több pozitív visszajelzést kaptam az anyukáktól. Láttam, hogy csinosodnak, fogynak, tapasztaltam, ahogy kinyílnak és egyre jobban megélik a nőiségüket és az anyaszerepre is pozitívan hatott, hogy közösségbe jártak, táncoltak.

Aztán jöttek a nehézségek. Már a Maminbaba töltötte ki a napjaim nagy részét, szerveztem az első oktatóképzést, amikor vissza kellett mennem dolgozni a multihoz, amitől minden áron szabadulni akartam, és amihez több szerződés kötött. És persze jöttek a kételkedők és akik (tulajdonképpen jogosan) aggódtak, mert örülnöm kéne, hogy van munkahelyem, nem kéne feladni egy ilyen bizonytalan dolog miatt. Én viszont nagyon határozottan hittem, hogy a Maminbaba az én utam, hiszen ez jó a babáknak és az anyukáknak, tehát boldog családokat teremt. Megértettem, hogy reménytelen megszabadulnom a multitól, de tudtam, hogy márpedig nem lehet másként, nekem más dolgom van. És megnyílt az út: elengedtek a cégtől, és lett két új Maminbaba oktatóm. Ezzel elindult a Maminbaba országos franchise hálózat, ami jelenleg 60 oktatóval működik. Sőt, már külföldön is vannak trénereink.

Rendszeresen szervezünk olyan rendezvényeket, mint a Maminbaba Karácsony, Farsang, vagy a Városligeti Maminbaba. Minden évben tartunk Maminbaba tábort a kisbabás családoknak. Országszerte több száz anyuka maminbabázik velünk. 

Nagyon örülök, amikor az anyukák megköszönik, hogy kitaláltam nekik a Maminbabát. Nagyon sok visszajelzést kapunk az anyukáktól, hogy milyen nagy segítség a Maminbaba a szülés utáni depresszió megelőzésében és leküzdésében. Folyamatosan érkeznek fogyásról és igazi alakváltozásról szóló sikersztorik, és látjuk, hogy a Maminbaba nem csak a külsőre hat pozitívan, hanem szembetűnő változást eredményez az anyukák önbecsülésében, magabiztossá teszi őket és önbizalmat ad, amire bizony nagy szükségük van a kisbabás időszakban. Mindezt szórakoztató, táncos mozgásformával érjük el az unalmas felülések helyett.

Megható látni, ahogy a babák elalszanak a Maminbaba órákon a ritmusos mozgástól, amiből ők kellemes ringatózást éreznek, míg anyukájuk intenzíven mozog. A Maminbaba erősíti az anya-gyerek kapcsolatot és segíti a babák mozgáskoordinációját, mozgásfejlődését.

Büszke vagyok arra, hogy a Maminbaba 5 éve alatt folyamatosan fejlődtünk, és fejlődünk, mert nem elégszünk meg az „elég jó”-val. Egyre több szakember bevonásával erősítjük a szakmai hátteret. Büszke vagyok a Maminbaba oktatói csapatára, akik csodálatos közösségeket építenek és megadják az anyukáknak azt, amire vágynak: tenni magukért, a saját jól-létükért anélkül, hogy a babájukat másra kellene bízni. Úgy érzem, megérte a rengeteg munka, amikor arról számolnak be, hogy a Maminbaba új értelmet adott az életüknek, az anyaságuknak és női mivoltukban is megerősítette őket.

Bár a Maminbabát a kislányommal hoztam létre, nagyon büszke vagyok az egyetemista nagyfiamra, és sokat köszönhetek a páromnak is, mert miattuk érzem ezt igazán sikersztorinak.    

Maminbaba sikertörténet a HelloBaby! oldalán 

 

Molnár Enikő, franchise tulajdonos, Maminbaba oktató

Maminbaba - Hordozós latin fitness 

vissza a blogokhoz