Nyári lazulás az egész családnak…avagy Maminbaba Tábor 2017, ahol az anyukák is pihenhettek

2017-08-16 20:08:19

Néhány fotót már láthattatok, és az azokra érkező kommentek alapján már most sokan azt mondjátok, hogy „de kár, hogy nem mentünk!”.

Valóban, mi is sajnáljuk! De épp ezért is jöjjön most egy kis kedvcsináló beszámoló a Maminbaba tábor 2017.-ről, hogy tudd, jövőre miért is érdemes időben jelentkezned.

Már az érkezéskor, a szobakulcs mellé mindenki kézhez kapta kis welcome ajándékát, az illatos levendula zsákocskát, a maminbaba karkötőt és a hűtőmágnest, illetve a 14 féle kedvezményre jogosító kuponfüzetet, melyet hordozógyártó és forgalmazó partnereink, és egyéb, babáknak, anyukáknak való szolgáltatást és terméket kínáló támogatóink ajánlottak fel, mindannyiótok nagy örömére.

A szobák elfoglalása után, természetesen rögtön egy frissítő Maminbaba órával kezdtük meg a közös nyaralást, mialatt az apukák sem maradhattak tétlenek és bicepszre gyúrtak. Na jó, mi egy kicsit jobban izzadtunk, de ők sem voltak restek a korsóemelgetés közepette, amikor is bajor sörkóstolón vettek részt, félszemmel megfigyelés alatt tartva a táncoló anyukákat is.

Reggeli készítés, ebédfőzés, vacsoratálalás, terítés, mosogatás… Van néhány olyan természetes dolog a napi rutinban, ami fel sem tűnik mindaddig, amíg valaki ki nem veszi a kezünkből. Pedig milyen varázslatos, amikor reggel csak odasétálsz a svédasztalhoz, válogatsz kedvedre, majd otthagyod a mosatlant, mert ezzel most végre nem Neked kell foglalkoznod. Helyette inkább kiülsz a babáddal a gyönyörű környezetben lévő panzió udvarára egy padra és élvezed a friss levegőt, a nyugalmat.

Az idén sem maradhatott el a kisvasutas kirándulás sem. Nagybörzsönyből Kisirtásig vitte a maminbabás csapatot a hangulatos kis különvonat, ahonnan aztán a gyönyörű, erdei úton, a kis patak mellett sétáltunk vissza a panzióba. A bő egy órás hordozós sétát mindenki nagyon jól bírta. Persze aztán jól esett a jakuzziban illetve a panzió kertjében való pihenés is. A nagyobbacska gyerekeket pedig el sem lehetett csalogatni a játszótérről.

Kihagyhatatlan gasztronómiai élmény a kis település egyik nevezetessége, a Börzsönyi Lepény is, amit minden hétvégén más-más kemencés háznál lehet megkóstolni. Most kizárólag csak nekünk készült ez a finomság, ráadásul igazi, hamisítatlan falusi hangulatú udvarban (kapirgáló csirkék társaságában) fogyaszthattuk el ezt a finom ebédet.  A panzió tőszomszédságában lévő Lek-Vár-Lak elképesztő választékban kínálja házi jellegű, nagyon finom lekvár-különlegességeit, amiket persze most is meg lehetett ízlelni, így aztán a desszert sem maradt el.

Már szinte hagyomány, hogy a táborban babákat, mamákat, vagy akár az egész családot érintő kérdésekről ne csupán mi anyukák egymás közt, hanem szakértő bevonásával (is) beszélgessünk. Idei meghívott vendégünk, Henter Izabella dietetikus volt, aki igazán érdekes előadást tartott nekünk a babatáplálásról, sőt még a boldog családi életre is kaphattunk tőle hasznos jó tanácsokat. Iza egyébként nem egyedül, hanem a lányával és 4 hónapos unokájával érkezett, és a Maminbaba órán is lelkesen vettek részt. Anya-lánya Maminbaba!

Szerencsés leosztásnak köszönhetően velünk tartott Tóth Ágnes Klaudia Maminbaba oktató is, aki amellett, hogy hordozási tanácsadó, civilben kozmetikus, és sminkes. Így aztán minden anyukának járt egy kényeztető arcmasszázs is. Csoda volt látni, ahogy az anyukák kisimulva, átszellemült mosollyal mondják, hogy ezt aztán tényleg nagy kár lett volna kihagyni. Pedig néhányan az utolsó pillanatban majdnem visszatáncoltak, azon aggódva, hogy a babájuk nyugtalan lesz nélkülük. A babák viszont biztosan tudták, hogy anyának nagy szüksége van erre a kis regenerálódásra, amire otthon nyilván nem igazán jutna ideje, és kiválóan elfoglalták magukat a szabadban, a piknikpléd mellett fellelhető fűszálakkal, babajátékokkal és az ideiglenes babysitterekkel.  

Nagyon jól szórakoztunk akkor is, amikor a játékos vetélkedőn olyan tárgyakat kellett felismerniük a versenyzőknek, amik nem minden háztartásban fordulnak elő. Egyes tárgyakat csak látás, másokat pedig csak tapintás útján kellett megnevezni. És senki se gondolja, hogy letakarva olyan könnyű kitapogatni egy kézi mellszívót, vagy egy babylegs-et! Különösen azért, mert ez a feladat elsősorban éppen az apukáknak volt szánva. Persze azért akadt olyan apuka, aki a mosható pelenkabelsőt tapintás alapján is felismerte. Elismerésünk! Hiába, a rutin!  

Hordozási tanácsadónk Bajzátné Winkler Niké, (ahogy azt már megszokhattátok), most is mindig szolgálatban volt. Maminbaba órák előtt ÁgiKlau segítségével kötötte fel a babákat, de előfordult, hogy este 9-kor még kötéseket tanított az anyukáknak, vagy épp próbálták megtalálni az apukának legkényelmesebb hordozót. Volt választék bőven, hiszen Tündérputtony, Maraya, Lujzus, Liliputi és Tula hordozók mellett lehetőség volt próbálni CsengeLino, Magyarinda, Lana, Didymos és más hordozókat is.

Esténként sem tért mindenki nyugovóra a tücsök ciripelésére, a közös társalgóban volt mindig csevegés, nevetés, lazulás.

Mint maminbabás rendezvényeinket általában, végül a tábort is tombolasorsolással zártuk. Ráadásul ilyenkor az a szokás, hogy minden táborozó nyer. Sőt, mindenki maga választhat ajándékot. Akinek a nyerőszámát legelőször húzzuk ki, az a legszerencsésebb, ő választhat elsőként, azaz a legtöbb nyereményből. Majd sorra következnek a számok, és a boldogan válogató nyertesek, míg minden anyuka megkapja az ajándékát. Így nem csak szép élményekkel, hanem egy kis „vásárfiával” térhet mindenki haza.

Néhányan nem először vettek részt a Maminbaba Táborban, így az évek múlásával gyerekeik lassan kinőnek már a hordozós korból. Mégis azt tervezik, hogy akkor is, jövőre is jönnek! És ez a legnagyobb elismerés.

A Maminbaba Táborban készült fotókat itt nézheted meg


Szerkesztő: Molnár Enikő, Maminbaba oktató, franchise tulajdonos

vissza a blogokhoz