Benkő Petra

Hivatalosan dr. Benkő Petra vagyok jogi végzettségem folytán, de „maminbabás körben” nem feltétlenül így szoktam bemutatkozni :). Már kisiskolás koromban elkezdtem sportolni testnevelő tanár szüleim hatására és azóta a mozgás valamilyen formája mindig meghatározó volt az életemben. Először atletizáltam, ami elég jól ment, 3x is országos bajnok lettem rövidtáv- és gátfutóként. Később elvégeztem egy aerobic-oktatói tanfolyamot, megtartottam jó pár órát, de aztán valami másra vágytam. A tánc lett a No.1. Egy musical tánciskolában kezdtem, ahol nagyon sokat tanultam, majd több műfajban is kipróbáltam magam. Ahol megintcsak nagyon sokat tanultam az egy kis társulat tánckara volt, showtánccal foglalkoztunk, műsorokat csináltunk szerte az országban, együtt dolgoztunk énekesekkel, artistákkal. Nagyon jó volt, nagyon szerettem.

2015 novemberében született kisfiam, Csanád. Várandósságom alatt csak jógázni jártam, illetve férjemmel - aki szintén sportember, röplabdázik - rengeteget jöttünk-mentünk, kirándultunk. Csani születése után mindenképp szerettem volna csinálni valamit, terveztem otthoni tornázást, babaúszást, futást, ezek helyett viszont jött a Maminbaba. Lementem egy órára a XVIII. kerületben, ahol élünk és rögtön éreztem, hogy igen, ez AZ. Klassz zenék, tánc, jó hangulat, ráadásul együtt a gyerkőccel. Megkaptam életem első háti hordozóját és fiacskám annak rendje és módja szerint viszonylag gyorsan el is aludt benne, ami azóta is minden órán így történik. Pár alkalom után láttam a lehetőséget, hogy indul egy oktatói tanfolyam. Persze elképzelni sem tudtam, hogy az én, akkor 5 hónapos örökmozgó, fogzással küzdő gyermekem mit fog csinálni velem hétvégenként egész nap a képzésen, de mégis – férjem támogató hozzá(m)állása mellett – belevágtam. Nem bántam meg. És semmi gond nem volt a gyermekkel. 2016 tavaszán végeztem.

Hogy mit kaptam? Egy új életérzést. Egy jó kis csapatot, sok kedves, segítőkész oktatótársat és egy új kihívást. A latin táncok, a koreográfiák, az óravezetés nem ismeretlenek számomra, viszont a hordozásról tanulnom kellett. Megismerkedtem a különböző hordozóeszközökkel, ami nagyon sokat adott nekem. Mondhatom, hogy nekünk, mert nap, mint nap látjuk, hogy milyen jó hatással van ez a babára. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom a Maminbaba foglalkozásokat, mert amellett, hogy az ember kismamaként/anyukaként kikapcsolódhat, mozoghat, táncolhat, mindez igenis jó a gyermek számára is. Én abszolút ezt tapasztaltam. Az óráimat elég változatosan építem fel és igyekszem figyelembe venni az anyukák igényeit is, hogy mi az, amit szeretnek, ugyanakkor fontosnak tartok mindig új stílusokat is megismertetni velük. Kreativitásomat új számok koreografálásában tervezem kiélni, de ez a jövő zenéje.

Hogy hol találkozhatunk?
XIX. kerület: Diamond Női Mozgásstúdió /1191 Budapest Corvin körút 7-13./ szerdánként 10 órától (szeptemberig biztosan itt vagyunk)
X. kerület: Újhegyi Közösségi Ház /1108 Budapest Újhegyi sétány 16./ csütörtökönként 10 órától (előreláthatólag júniustól indul)
Mindkét helyszínre előzetes bejelentkezés szükséges!

Elérhetőségek:
web: Maminbaba_Petra
e-mail: bepetra82@gmail.com
tel: 06-20/355- 2983

„Tánc közben az lehetsz, ami csak lenni akarsz abban a pillanatban.”
/Dirty Dancing c. film/

További Maminbaba oktatóink