Kovács Anikó

Kovács Anikó vagyok, Esztergomban élek a férjemmel, a kislányommal és egy pocaklakóval.

2015 májusában elvégeztem az oktatóképzést és május végétől tartok Maminbaba – Hordozós Latin Fittness órákat Esztergomban, ez év januárjától pedig ideiglenesen Piliscsabán is én viszem az órákat.

A zene és a tánc mára mindennapjaink része lett, de a kicsi születése előtt nem sok közöm volt sem a sporthoz, sem a tánchoz. Közgazdász végzettséggel az egyetem után több féle munkaköröm volt, a legutolsó munkahelyemen cseh bérszámfejtőként dolgoztam Budapesten. Amíg a fővárosban éltünk, kipróbáltam és megszerettem a hastáncot, majd a flamencót, de csak hobbi szinten táncoltam. Miután elköltöztünk Esztergomba, a tánc sajnos kimaradt az életünkből.

Amikor már Nóri elég nagy volt és éjszakánként aludni is hagyott, a tánc, a sportolás iránti vágyam egyre erősödött, de tudtam, hogy nélküle nem mehetek el „csak úgy táncolni”. Ekkor jött szembe velem a Maminbaba – Hordozós Latin Fittness. Rögtön tudtam, hogy ez az, amit kerestem és mindkettőnknek megfelel. Kipróbáltuk, megszerettük, és életünk részévé vált. A Maminbaba egyik mellékhatásaként megszerettük a hordozást is. Bár hordoztam a lányom, de a Maminbaba megismerése óta sokkal többet és többször hordoztam, és nagyon sok dackorszakos, nyűgös időszakot sikerült enyhíteni általa.

Az óráimon igyekszem az anyukáimnak átadni mindazt a sok jót, amit én kaptam a Maminbabától. Próbálom őket emlékeztetni arra az időszakra, amikor még baba nélkül, gondtalanul buliztak, táncoltak és csak magukra, a zenére és a táncra figyeltek. Anyaként nem szégyen egy kis szórakozásra vágyni a szürke hétköznapok mellett, nem hiúság, ha valaki vissza akarja nyerni a szülés előtti alakját, ha egy kicsit önző módon saját magával is törődik, legalább egy óra erejéig. Ennyi mindenkinek jár. És aminek a legjobban örülök, hogy az óráimon az anyukákkal sikerül megszerettetni a hordozást!
Hordozni jó, táncolni jó, és ez a kettő együtt, nagyon-nagyon jó!

Facebook: Maminbaba Esztergom

Email: maminbabaesztergom@gmail.com

Telefon: 06702274722

Foglalkozások:
- hétfő 10.00 (bejelentkezés szükséges) Klarissza Ház, Piliscsaba, Templom utca 9
- péntek 10.00 Esztergomi Művelődési Ház, Esztergom, Imaház utca 2/A

További Maminbaba oktatóink