Varga Réka vagyok, 32 éves, Szekszárdon élek a párommal és 16 hónapos kislányunkkal, Annával. A Maminbaba oktatói képzést 2015 őszén várandósan kezdtem el, majd 2016 tavaszán fejeztem be. Nővérem, Veronika segítségével oktatok jelenleg Maminbabát, aki 8 hónapja egy kisfiú, Ferkó, boldog édesanyja.

A Maminbabával két éve nyáron találkoztam, mikor szülővárosunkba látogatva, Kapuváron, egy fesztiválon nővérem gyerekkori barátnője is fellépett sok-sok lelkes és vidám anyuka társaságában, akik babájukkal a hátukon latin zenére mozogtak a színpadon. Akkor már várandós voltam, és Veronika adta az ihletet, hogy utánajárjunk, vajon van-e ilyen mozgásformára lehetőség Szekszárdon. Mivel nem volt, rögtön jött az ötlet, hogy mindketten végezzük el az oktatói képzést, hogy ne csak önállóan tartsunk majd órákat, hanem egymást is tudjuk segíteni, helyettesíteni. Angoltanárként az oktatás nem áll távol tőlem, gyerekkoromban pedig versenyszerűen kézilabdáztam, így a mozgás, a sport is fontos része az életemnek. Ezért is örültem neki, hogy anyukaként adódott egy olyan lehetőség, ahol kihasználhatom ezeket az előnyöket, és hogy jó társaságban, hasznosan töltsem el az időt úgy, hogy babámat nem kell másra bíznom.

A Maminbaba nemcsak a tanítást és a mozgáslehetőséget adja számomra. A hordozás iránt már kismamaként elkezdtem érdeklődni a helyi hordozó klubban, és anyukaként tapasztalatból tudom, hogy a hordozás kifejezetten nyugtató hatással van a babákra. Anna, ha aznap nyűgös is, Maminbabán a hátamon ringatózva, a kellemes zenére mindig megnyugszik, és ez a nyugodtság annyira meglátszik rajta, hogy az órákon gyakran meg is jegyzik az anyukák. Nekem pedig nagyon jó érzés, hogy a kislányom hozzám simulva pihen, miközben én is jól érzem magam. Ilyen jókedvvel táncolunk az órákon! :)

Jelenleg nővérem is segít az órákon, hogy a babák az anyukákon a hordozóba kerüljenek, és hogy minél több édesanya megismerje a fantasztikus Maminbaba életérzést! :)

Elérhetőségek:

tel: 20/661 15 30

e-mail: maminbabaszekszard@gmail.com

Facebook : Maminbaba Szekszárd, Tolna