Az első babavárásomtól kezdve izgatottan készültem, hogy minden apró-cseprő dolgot beszerezzek a picinek és már akkor is gondolkodtam, hová teszem majd a sok emléket? Amikor felveszi az első ruhát, a korházi karszalag, az első mosoly, az első Maminbaba óra… Nos, amíg nem tudtam, hová tegyem ezt a sok emléket, dedikáltam nekik egy „emlék falat”, ami mindennap emlékeztet ezekre a szép pillanatokra! Na de mi lesz ezekkel a „kallódó emlékekkel” később? Porosodik, fakul, és már alig férünk, mert már a tesó is megérkezett! Egy naplót ennyi mindenhez? De aztán szembejött valami, ami még a hagyományos babanaplónál is érdekesebbnek tűnik! A neve „Babakaland” és úgy tűnik pont ezekre a dolgokra is figyeltek, mert belerakhatom a kincseimet és képeimet úgy, hogy ne álljon szét! Végre! Ráadásul olyan klassz csomagjaik is vannak, ami már szülés előtt ráhangol az anyaságra. Bárcsak tudtam volna róla már kisfiam születése előtt is! Azt hiszem megvan, mit veszek karácsonyra! Alig várom, hogy átszellemülve lapozgassuk a családdal! Arról nem is beszélve, hogy még több hely lesz a falamon az új évre.

De tudod mit? Inkább olvasd el Te is, hogy jött létre a Babakaland:

Az anyaság emlékképei: te döntesz, mihez kezdesz velük. Vannak napok, amikor a babázás olyan, mint egy hosszúra nyúlt, kényelmes reggel, máskor pedig inkább egy vad hullámvasútnak tűnik. Egy kezdő anya napjai kiszámíthatatlanok. Egy dolog azonban biztos: az idő olyan gyorsan szalad, mint egy csintalan totyogó a frissen felmosott padlón. A kérdés csak az: mely pillanatok maradnak meg az emlékezetünkben?

Minden anya maga választja meg, hogy a kisbabás korszak melyik pillanatait szeretné újra és újra átélni. Nekem mindkét gyermekem ritka rossz alvó volt babaként. A nappalok és éjszakák egybefolytak, csak vánszorogtam hullafáradtan a saját életemben. Közben pedig őrült tempóban fejlődtek, szinte minden nap történt egy újabb hatalmas mérföldkő. Az első kúszás, az első felülés, az első lépések, az első szavak, az első rajz, az első színezés, az első karácsony… Ekkor döntöttem úgy, hogy nem hagyhatom, hogy a kialvatlan, kásás, egyre feledékenyebb agyamra bízzam ezeket a csodálatos emlékeket!

Mindkettőjüknek elkezdtem babanaplót írni. Mivel nem találtam olyat, ami igazán tetszett volna, megalkottam a Babakalandot. Ezt a prémium emlékkönyvet 7 éves korig lehet vezetni. Így akkor sem vagy lemaradva, ha már megszületett a pici. A babanaplót az idők során nem csak az anya veszi majd kézbe szívesen, hanem a gyermek is, aki felnőve kíváncsian forgatja majd a lapokat, hogy felfedezze, milyen volt az az időszak, amire már csak homályosan – vagy éppen semennyire nem – emlékszik. Az emlékek így nem halványulnak el, hanem örökké velünk maradnak – a babanaplóban, mint egy időkapszulában, megőrizve a szép és a kétségbeejtő pillanatokat egyaránt.

Ennek a különleges korszaknak minden lapja azt súgja: te vagy a legjobb anya a világon a saját gyermeked számára. Ne hagyd, hogy az aranyos mosolyok és az első szavak feledésbe merüljenek. Írd meg a ti történetetek egy Babakalandba, amely később családi kincsé válik. Kattints és kezdd el az emlékezés örömteli útját!

Gál Anita Diána – a Babakaland megalkotója és Puskás Csenge – Maminbaba oktató